Malzeme olmadığı için boru değiştirilemedi

HABER MERKEZİ – İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14’ünün tutuklandığı olayda zanlıların emniyette verdikleri ifadeler ve hazırlanan fezlekede, ölümü getiren ihmaller dikkati çekti.

Kablo yüzeye yakın

Olayla ilgili hazırlanan fezlekede; 4 Ocak günü İZSU ve ilgili mühendislik firmasından görevlilerin mazgalları inşa ettikleri, 9 Ocak’ta ise mazgaldan duman yükseldiği şikâyetleri sonrası Gediz Elektrik’in çalışma yaptığı belirtildi. Bu iki çalışmayı yapan ekipte yer alan şüpheliler de ifadelerinde kablonun, yüzeye yakın olduğunu anlattı. Koruyucu borusunun kesik olduğunu, elde malzeme olmadığı için borunun değiştirilemediğini söylediler.

“Hattını fark ettik”

Mazgal yapımında çalışan Z.T; kazı çalışması yaparken bölgede elektrik hattı fark ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Mazgal yapım işi esnasında genel olarak mazgalın altına 50 santimetre bağlantı betonu konulur ancak çalışma yaptığımız yerde yeterli alan olmadığı için bu betonları koymadık. Betonun konulup konulmaması konusunda karar İZSU’nundur ancak çalışma yaptığımız saat gece geç olduğu için İZSU ile görüşme yapılmadı. Şirket yetkilisi, yeterli alan olmadığı için 300’lük plastik borunun kesilerek mazgalın altına yerleştirilip beton atılması talimatını verdi. B.S.  talimata uygun olarak boruyu kesti ve mazgal altına yerleştirerek beton attı ve üstüne mazgal yerleştirdi.”

‘Borunun tahrip olduğu doğru’

Gdz Elektrik’te arıza onarım personeli olarak görev yapan F.A. ise mazgalın yanındaki kaldırımdan duman geldiğini öğrenince kabloya ulaşana kadar kazma işlemi yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Koruyucu borunun tahrip olduğu doğrudur. Kimin yaptığını bilemem. Elimizde malzeme olmadığı için boruyu değiştirme gibi bir işimiz yoktur. Kim bu tesisatı döşedi bilemem, benim işim sadece arıza gidermektir.”

‘Sorumlular yargılansın’

Akıma kapılarak ölen iki kişiden Özge Ceren Deniz’in acılı babası olay yerine giderek “Olayda kusuru olan bütün kişi, kurum, kuruluşların hepsinin yargılanmasını istiyorum. Hafif sebeplerle değil kastla yargılanmalarını istiyorum” demişti.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir